Preveri se naj možnost ureditve parkirnih prostorov na Kvedrovi ulici na Ptuju

Milan Klemenc, svetniška skupina Lista ZA Ptuj je posredoval pobudo št. 503/12: Preveri se naj možnost ureditve parkirnih prostorov na Kvedrovi ulici na Ptuju, kjer zaradi pomanjkanja parkirišč na tem območju parkirajo tudi stanovalci iz drugih ulic in s tem onemogočijo normalno parkiranje stanovalcev Kvedrove, katerim so ta parkirišča namenjena. Mestna občina Ptuj naj prouči možnost postavitve zapornice in preveri zainteresiranost stanovalcev, da to zapornico nemara tudi sofinancirajo, saj bi se uredilo urejeno parkiranje, ter istočasno uvedel nadzor nad samim dogajanjem v tem delu mesta.

Obrazložitev: Na Kvedrovi ulici so parkirišča za stanovalce umeščena neposredno pred vhode v stanovanjske bloke. S porastom števila voznega parka je to parkirišče postalo premajhno, prav tako pa se dnevno pojavlja težava, da na parkirišče parkirajo stanovalci iz okoliških ulic ter s tem zasedajo prostore, ki so namenjeni stanovalcem Kvedrove ulice. Jasno je, da gre v tem primeru za javno prometno površino, ki je namenjena vsem občankam in občanom, a vendar je nedvoumno tudi to, da je bilo parkirišče v osnovi zgrajeno za stanovalce Kvedrove in ne vseh ostalih ulic. Glede na nastalo stanje so že stanovalci pred časom predlagali umestitev zapornice, ki bi omogočala parkiranje le njim in ne tudi vsem ostalim, vendar na to naj ne bi dobili konkretnega odgovora.

Odgovor: Zavedamo se parkirne problematike ob večstanovanjskih stavbah. Na območju Kvedrove ulice se nahajajo parkirišča, ki so v lasti Mestne občine Ptuj, torej gre za javna parkirišča in so namenjena vsem uporabnikom. Glede postavitve zapornice pri vstopu iz Gregorčičevega drevoreda na Kvedrovo ulico ta ni možna, saj na območju poteka kategorizirana cesta LK 329661 po kateri je potrebno zagotavljati prevoznost vsem uporabnikom. Ker je parkiranje težava na celotnem območju Mestne občine Ptuj, preverjamo različne variante, kako zagotoviti več parkirnih površin, še posebej ob večstanovanjskih stavbah.

Pripravil: Tadej Zorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: