Postavitev kipa generala Maistra na podstavek (piedestal) visok vsaj 20 – 30 cm

Marta Tušek, svetniška skupina DeSUS je posredovala pobudo št. 497/12: Za postavitev kipa generala Maistra na podstavek (piedestal) visok vsaj 20 – 30 cm, da bo bolj opazen. Zraven njega se naj naredi spominska plošča – obeležba s kratkim zgodovinskim zapisom o njegovih zaslugah, ki jih je naredil v dobro vseh Slovencev, posebej pa nas Štajercev.

Obrazložitev: Projekt tržnica je skoraj dokončan. Ob vstopu na tržnico se najprej opazi kip generala Maistra. Res je, da je bil majhne rasti, da je kip verjetno izdelan v njegovi naravni velikosti, vendar ni najbolj posrečena njegova postavitev direktno na tla.

Odgovor: Lokacija kipa generala Maistra je bila določena v skladu z usklajevanjem z Društvom generala Maistra. S spominsko ploščo trenutno razpolaga Društvo generala Maistra, saj je bila na obstoječi plošči tiskarska napaka, ki jo bodo odpravili. Tudi podstavek je naročen.

Pripravila: Mojca Brunčič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: