Kako je s parkiranjem pred mestnim stolpom na Slovenskem trgu

Milan Klemenc, svetniška skupina Lista ZA Ptuj je posredoval pobudo št. 506/12: In vprašanje za pojasnilo, kako je s parkiranjem pred mestnim stolpom na Slovenskem trgu, ki je vedno zaparkiran z vozili. Vozila namreč stojijo neposredno na samem spomeniško zaščitenem spomeniku. Pristojnim predlaga, da pospešijo pogovore in najdejo ustrezno rešitev, s čimer bomo zaščitili te spomenike.

Obrazložitev: Po pridobljenih informacijah naj bi potekali pogovori med Mestno občino Ptuj in Proštijo glede parkiranja na Slovenskem trgu v neposredni bližini mestnega stolpa. Avtomobili z vlečnimi kljukami se namreč naslanjajo na spomenike in jih pri tem namerno ali nenamerno poškodujejo. Zaradi zaparkiranih spomenikov ogled le teh ni možen, prav tako ni možen ogled Povodnovega spomenika, prav tako pa so ob delih na tržnici tovorna vozila poškodovala stebričke, ki so ščitili te spomenike.

Odgovor: Vozila, ki se nahajajo v neposredni bližini mestnega stolpa so parkirana na zemljišču parc. št. 1162 k.o. 400 Ptuj, ki je v lasti Nadžupnijskega urada Sv. Jurija, Mestna občina Ptuj na parkiranje slednjih nima neposrednega vpliva za prepoved parkiranja na omenjenem območju. Ker je bilo glede parkiranja na tem območju podanih več pobud, bom Nadžupnijskemu uradu Sv. Jurija predlagali sestanek, na katerem bi skupaj poiskali ustrezne rešitve, da zaščitimo spomenike in turistom omogočimo neoviran ogled le-teh.

Pripravil: Tadej Zorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: