Ideja o izgradnji mostu čez reko Dravo nekje na lokaciji med Duplekom in Ptujem

Milan Klemenc, svetniška skupina Lista ZA Ptuj je posredoval pobudo št. 505/12: Preveri se naj kako daleč je ideja o izgradnji mostu čez reko Dravo nekje na lokaciji med Duplekom in Ptujem, saj se morajo tako občani z obeh bregov reke Drave za prestop z enega na drug breg voziti ali v Dogoše ali na Ptuj. Ali je Mestna občina Ptuj kakorkoli pristopila v navezo z Občinama Duplek in Starše, saj bo v primeru gradnje ta povezava vsekakor vplivala na življenje naših občanov. Nedvomno je, da bi nov most prebivalcem na obeh bregovih reke Drave bistveno prihranil dolgo vožnjo. Pristojne prosi, da se opredelijo do omenjenega predloga oziroma podajo svoje mnenje, da bomo lahko občanom pojasnili stališča.

Obrazložitev: Že dalj časa je živa ideja o izgradnji mostu čez reko Dravo na trasi med Duplekom in Ptujem ter območjem Občine Starše. V Občini Starše so ustanovili Civilno iniciativo za izgradnjo mostu čez reko Dravo, ki je skupaj z Občino Starše organizirala javno tribuno na temo izgradnje mostu čez Dravo, kjer so izpostavili zavezo Dravskih elektrarn Maribor, staro 50 let, da bodo poskrbele za most čez Dravo.

Odgovor: Omenjena cesta je kot predvidena lokalna cesta vrisana v OPN MO Ptuj in sicer v izvedbenem delu – prikaz gospodarske javne infrastrukture. Cesta prečka območje MO Ptuj na skrajnem SZ delu občine v dolžini približno 250 m. Kar se tiče nadaljnjih aktivnosti, bo MO Ptuj sodelovala v dogovoru z občinama Starše in Duplek.

Pripravil: mag. Dejan Zorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: