Počasi, a gotovo

Izboljšave med ptujcani.si

Ptujčani.si želimo pomagati graditi dvoje:

 1. zavedanje, da smo skupnost lahko le skupaj: občani + izvoljeni + zaposleni na MOP,
 2. da je skupnost brez dialoga kakor drevo, ki “drni”; crkne ravno ne, bujno pa se tudi nikoli ne razbohoti in ne da ne sadov, pa tudi debele sence, v kateri bi lahko prijetno postali, ne.
Skupnost smo kot tale napis iz zamaškov soobčana Ignaca Habjaniča: ogromono jih je potrebnih, pazljivo skupaj zloženih in prav vsak ima svoje mesto v celotni sliki. Če ne bi bil vključen, bi bila slika “defektna”.

Ob koncu leta, še ne en mesec po odprtju platforme, nam je Darko Plohl naštimal naslednje novosti:

 • Dialogi – osrednja rubrika naše platforme – je zdaj v drsnem traku na vrhu strani. Tako se boste še lažje sprehodili med pogovori z našimi someščani.
 • Pod vsakim člankom najdete gumbe, s katerim lahko vsbino delite na različna omrežja. Ne le na Facebook strani in v FB skupine. Vsebino lahko natisnete. Lahko jo pošljete prijatelju po e-pošti. Skratka: en klik in vsebina, ki vam je všeč, že lahko zaokroži po vašem omrežju.
 • Vsak članek lahko ocenite z zvezdico.
 • Trem mestnim svetnikom, ki imajo v MS le “eno roko” – Marta Turk, Alen Iljevec, Janez Rožmarin, – smo izdelai vsakemu svojo predstavitveno “značko”.
  (Zakaj ni poleg tudi Maria Hlušičke? Ker pobude in vprašanja svetnikov spremljamo šele nekaj mesecev in v tem času svetnik ni podal nobenega.)
  Kaj pa vsi ostali svetnice in svetniki?
  Z veseljem naredimo to tudi vsem drugim, ki so se v zadnjem času že oglasili – vodje svetniških skupin le pošljite za vsakega svetnika fotografijo in besedilo, kakršno bi želeli, da je objavljeno. Na mail: samo.strelec@gmail.com.
  (Če pa sveniki Tuškova, Iljevec in Rožmarin niste zadovoljni z objavljenim tekstom/fotografijo, ki smo ju našli o vas na spletu, seveda dobrodošli: pošljite drug tekst/fotografijo, bomo zamenjali. Ni problema. Teksta pa naj bo količinsko približno tako, kot vidite sedaj.)
Se nadaljuje. Ko bo nared nov paket tehničnih novosti, se znova oglasimo.

Ptujcani.si – smo oddaljeni le še en klik od dialoga.
Brez dialoga pa ni vključujoče, žive, dinamične in povezane lokalne skupnosti. Vse to pa mora biti, če želi zadišati po razvoju, napredku in sodelovanju. Za ta naš starodavni Ptuj je vredno poskusiti.


Že jutri preberite:
V rubriki znan©i: dialog z županjo Nuško Gajšek.
O marsičem. Najprej pa o tem, kaj si želi pod smrečico.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: