Odprt promet po Slomškovi ulici s 6.1.2020

Odprt promet po Slomškovi ulici s 6.1.2020 (Sporočilo za javnost)

Z dnem 6.1.2020 se Slomškova ulica odpre za promet kot območje umirjenega prometa, v katerem je hitrost omejena do 10 km/h, parkiranje v območju novo urejenega tlakovanja ni dovoljeno.

Miklošičeva ulica je urejena kot območje za pešce. Vožnja z motornimi vozili v območju za pešce je dovoljena stanovalcem s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju, ki je določeno kot območje za pešce, gospodarskim družbam, obrtnikom, samostojnim podjetnikom in društvom, v kolikor imajo ti zagotovljen prostor za parkiranje vozila na dvoriščih ali znotraj območja za pešce. Upravičenci so pri vožnji v območju za pešce dolžni spoštovati določbe zakona, ki ureja pravila cestnega prometa.

Na območju Slomškove ulice pred Upravno enoto Ptuj se uvaja območje kratkotrajnega parkiranja, z možnostjo brezplačnega parkiranja do 1 ure, enako kot na Slovenskem trgu.

S 6.1.2020 se zapira Ulica heroja Lacka (kjer je bilo zdaj omogočeno za dostavo).

Od 6.1.2020 bo z odprtjem prometa po Slomškovi ponovno na voljo linija brezplačnega mestnega avtobusa (postajališča Tržnica, TIC, OŠ Olge Meglič).


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: