Nekatere ne rabijo dosti

Potomka Poetovione je že taka. S prijatelji sem dva dni predpraznikoval v mestnem jedrcu. Ugotavljam: všeč mi je okrasitev ulic in trgov! V nadaljevanju par pogledov in povabilo, da greste, poslikate, pokomentirate tudi vi.

Ne, da mi lani in predlani in predpredlani okrasitev ne bi bila všeč, ampak, kot so rekli v tem mestu že stari: variatio delectat; sprememba prija, ali po domače paše.

Začeli smo v Muzikafeju, potem je bila soglasno sprejet predlog, da pogledamo, kako je okrešeno mesto. Pred občino smo spili kuhančka. Potem še grog pri teti Fridi.

Za finale pa je sledil obisk tržnice.

Samo en trivialen predlog za konec, če smem in če bo razumljen dobronamerno: A ne bi bilo fino, če bi pred občino kot zvočna kulisa lepih pogledov na staro mesto, prihajala iz zvočnikov kakšna magari kičasto novoletna muzika? Stare slovenske božične pesmi bi bile po moje čisto v redu: Glej zvezdice božje, Rojen nam je …, Sveta noč …


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: