PTUJ JE (znova) NAŠ

December je cas inventur, razmisleka, zelja, upanja. Je cas novih zacetkov…

Včeraj je naše lepo mesto zasijalo v praznicnih lučeh. Bilo je in ostaja naravnost čudovito, spektakularno in bogato.

Točno to potrebujemo! To, da se pocutimo vredni, upostevani in navsezadnje naš notranji otrok potrebuje mesec zabave bleščeč, zabaven.
Pustimo na strani to, da sta ga tonski mojster ali pa električar, morda nekdo tretji, včeraj med prireditvijo malo pobiksala 🤣😂🤣, vse je oproščeno!

Zakaj?

No, zato, ker je bil vceraj med meščani in obiskovalci enoten praznicni duh in sicer, kot bi mesto vrnili nazaj ljudem! Nekaj let smo bili priča opustošenju mesta, umiralo je vse, vključno z naravo, komunikacijo in zabavo, enostavno ni več žarelo, včeraj pa… kot bi ga dobili nazaj tisti, od katerih je … – LJUDJE!
Se mi zdi, da je bila včeraj velika prelomnica na tem podrocju in upam, resnično upam, da bomo znali graditi od tu naprej. Vsi. V sodelovanju, sožitju.
Županja ponuja roko … sodeluje, osvesca, komunicira, odgovarja meščanom na družbenih omrežjih, meni se zdi to neprecenljivo. Dajmo izkoristiti in dodajmo svoj delež tudi sami.

Res … včeraj je mesto dobilo nasmeh! Čas je, da ustvarjamo prihodnost, cetudi se nismo preboleli padlih katalp in pre-dragih projektov.

Usmerimo se v to, na čemer lahko gradimo stari novi Ptuj!

1950 let se je mesto obdržalo zaradi enotnega duha in pripadnosti mestu, meščanom. Ptuj ni bil nikoli “reven”, Ptuj je nas, dajmo mu blisc, ko pa so nam ga ravnokar vrnili! Hodimo po njegovih starih ulicah in ne pozabimo, da SMO MI PTUJ!

Kava ali kosilo v starem mestnem jedru je nasa prihodnost, ljudje…

Zalijmo že to lepo in posebno rožo!

Mojca Teršek

Foto: Sandi Kelc Photography


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: