Nabava ohišij za Avtomatske eksterne defibrilatorje (AED)

Milan Klemenc, svetniška skupina Lista ZA Ptuj je posredoval pobudo št. 483/11: Mestna občina Ptuj naj zagotovi sredstva za nabavo ohišij za Avtomatske eksterne defibrilatorje (AED).

Obrazložitev: Podjetja in posamezniki so se v zadnjem času večkrat odločili za donacijo AED za potrebe lokalne skupnosti. AED mora biti po predpisih nameščen in shranjen v ohišju na zunanji strani objekta in dostopen vsakomur, ki ga potrebuje. Gre namreč za ohišja, ki so predpisana za posamezno vrsto AED in se njihova vrednost giblje nekje med 150 in 200 EUR. Glede na to, da so donatorji prepoznali potrebe in smotrnost nabave AED-jev in jih donirali javni uporabi, podaja pobudo, da Mestna občina Ptuj zagotovi sredstva za nabavo ohišij in jih tudi ustrezno namesti na
javne objekte, kjer bodo donatorji želeli, da se namesti darovani AED.

Odgovor: Podpiramo pobudo, da se v prostoru nabavlja oprema, ki prispeva k večji varnosti občanov. Glede na to, da se ta oprema nabavlja individualno po določenih subjektih, prav tako obstajajo različni tipi defibrilatorjev je umestno, da je oprema sestavni del defibrilatorja in jo nabavi vsakokratni investitor.

Pripravil: mag. Janez Merc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: