Ureditev jarka za odvodnjavanje ob cesti Grajena-Mestni Vrh

Marjan Bezjak, svetniška skupina Lista dr. Štefana Čelana je posredoval pobudo št. 440/11 za ureditev jarka za odvodnjavanje. Ob cesti Grajena-Mestni Vrh (Grajenski breg), naj se ob parcelni št. 71/2 k.o. Grajena uredi odvodnjavanje. Na vrhu klanca so premajhni pretočni kanali, zato se ob vsakem večjem deževju le ti zamašijo. Posledično voda teče preko grebena in povzroča škodo na naslednjih zemljiščih v privatni lasti. Lastnik tega zemljišča velikokrat sam očisti ta zamašek, da preprečuje škodo. Potrebno je urediti tudi brežino. Zemlja, katero voda spira v jarek in nato odnaša s seboj, posledično maši kanal na začetku klanca (pri kmetijski zadrugi).

Odgovor: S predlagano pobudo smo seznanili koncesionarja vzdrževalca občinskih cest podjetje Javne službe Ptuj d.o.o. in jih pozvali k zaščiti poškodovanega območja in ureditvi.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: