Sistemsko se naj uredi obveščanje ob izvajanju del v različnih koncih mesta

Sergeja Puppis Freebairn, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredovala pobudo št. 463/11: Sistemsko se naj uredi obveščanje ob izvajanju del v različnih koncih mesta, zaradi katerih je onemogočen ali otežen dostop v določen del mesta (ulice/trga), kar vpliva tako na vsakodnevne opravke ljudi kot tudi na poslovanje manjših in večjih podjetij. Na socialnih omrežjih je namreč zaslediti veliko kritik, da ni bilo nikomur javljeno, da bo en del ulice/ceste/trga zaprt. Zaprtja naj se najavijo tako na spletnih in fb straneh občine kot tudi obvestijo četrtne skupnosti, ki naj na primeren način poskrbijo, da bodo krajani, ki se jih to tiče, pravočasno obveščeni, izvajalcu del se pa naj naloži, da objavi pisno obvestilo na licu mesta, kadar je to mogoče.

Odgovor: Obveščanje javnosti o prometnih zaporah cesta, trgov in ulic ter prireditev je v skladu z Zakonom o cestah potrebno zagotavljati s strani investitorja oziroma organizatorja prireditve. V sklopu izdaje posameznih odločb za zaporo ceste in ob prireditvah se zahteva, da se obvešča javnost v skladu s predpisano zakonodajo. Za dodatno obveščanju bomo preučili podan predlog.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: