Pravilnik o dodeljevanju pomoči za razvoj podjetništva v Mestni občini Ptuj

Dijana Alibabič, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredovala pobudo št. 468/11: V Pravilniku o dodeljevanju pomoči za razvoj podjetništva v Mestni občini Ptuj, predlaga da se spremeni 34. člen – stroški za zaposlitev v višini 12 minimalnih plač (in ne do), ter naj se črta » z najmanj visoko ali univerzitetno izobrazbo« (velja naj za vse mlade), v 34. b členu se naj definira, katera podjetja so upravičena do subvencije komunalnega prispevka (v odloku piše da industrijska podjetja – tukaj ni definirano). Prav tako, se naj dodeli več sredstev (sedaj 60.000) za dodeljevanje pomoči za razvoj podjetništva, in del teh sredstev naj se nameni mladim, ko končajo izobraževanje, kot obvezna praksa za obdobje 6 mesecev – s tem bi pridobili potrebne izkušnje in lažjo zaposljivost.

Odgovor: Pregled ustreznosti Pravilnika o dodeljevanju pomoči za razvoj podjetništva v Mestni občini Ptuj, na podlagi katerega je vsako leto pripravljen Javni razpis za dodeljevanje pomoči za razvoj podjetništva v Mestni občini Ptuj, je predviden za začetek leta 2020. Pravilnik, ki je pripravljen na podlagi državne in evropske zakonodaje za dodeljevanje de minimis pomoči, je že iz leta 2007 in je tudi že bil večkrat spremenjen in dopolnjen, tako da ga bo vsekakor potrebno novelirati oziroma pripraviti novega. Takrat se bodo proučili in v akt ustrezno vključili tudi vsi navedeni predlogi in pobude, da jih bo mogoče upoštevati že pri pripravi razpisa za leto 2020.

Pripravila: Klavdija Petek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: