Onemogočeno dostopanje z avtomobili do svojih domov in parkirišč v času prireditev

Dr. Štefan Čelan, svetniška skupina Lista dr. Štefana Čelana je posredoval pobudo št. 444/11: Stanovalcem v starem mestnem jedru je zaradi mnogih prireditev, ko so posamezni trgi in ulice zaprte tudi po več dni, onemogočeno dostopanje z avtomobili do svojih domov in parkirišč. Na podlagi sprememb odloka, ki smo jih svetnice in svetniki že sprejeli, predlaga, da se stanovalcem v starem mestnem jedru izdajo dovolilnice v posebni barvi brez krajevne omejitve parkiranja.

Odgovor: S sprejeto Odredbo o določitvi javnih in rezerviranih parkirnih površin na območju Mestne občine Ptuj, je pri izdaji dovolilnic že upoštevan predlog, in sicer se na dovolilnico za parkiranje v območju modre cone, ne navaja več ulica, ampak se navede območje modre cone mestnega jedra, kar pomeni, da lahko občan parkira kjerkoli na območju modre cone v mestnem jedru, tudi v času prireditev.

Pripravila: Suzana Herak


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: