Občina naj aktivno pristopi k ureditvi problematike necestninske ceste za tovorna vozila

Aleksander Voda, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredoval pobudo št. 456/11: Občina naj aktivno pristopi k ureditvi problematike necestninske ceste za tovorna vozila nad 7,5 ton in ureditev Ptujske U obvoznice, kot je zapisano v Celostni prometni strategiji.

Odgovor: V celostni prometni strategiji je izgradnja jugovzhodne tako imenovane ˝U˝ obvoznice bila predstavljena, kot alternativa povezave regionalne ceste iz smeri Lenarta oziroma Senarske s Puhovim mostom. Obvoznica mora biti načrtovana tako, da se širše območje središča Ptuja v celoti izogne tranzitnemu prometu na novo povezavo avtoceste in ni vezana na Puhov most, ki je glavna vpadnica za center Ptuja. Občina se zavzema, da se tovorni promet nad 7,5 ton, ki poteka iz smeri Ormoža in Zavrča spelje preko nove obvoznice oziroma tako imenovane Hitre ceste Ptuj- Ormož na avtocesto in ne v navezavi na Puhovega mostu, kot to poteka danes.

Pripravil: Tadej Zorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: