Izvedbe tlaka iz granitnih kock pri izvozu v podhod Miklošičeve ulice

Andrej Čuš, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredoval pobudo št. 448/11: Zahteva dopolnitev odgovora na vprašanje št. 353/9, ki ga je posredovala ga. Mojca Brunčič v sodelovanju s projektanti, nadzorom in izvajalcem v zvezi izvedbe tlaka iz granitnih kock pri izvozu v podhod Miklošičeve ulice 10 in odcepu ulice v Miklošičevi ulici št. 3. Stanovalci in drugi uporabniki uvoza na dvorišče Miklošičeve 6 – 10 so, blago rečeno, presenečeni nad zavajajočim odgovorom, ki so ga posredovali: »Višinska razlika pri uvozu v podhod Miklošičeve ulice 10 je obstajala že pred prenovo tlakovanja in se z novo ureditvijo ni spremenila. To je razvidno na ohranjenem portalu vrat, kjer se vidi linijo starega tlakovanja. Višina tlakovanja je na tem mestu in ostalih površinah rezultat natančnega usklajevanja višin vseh obstoječih vhodov in uvozov ter ob hkratnem upoštevanju potrebnih padcev in prečnih profilov ceste za potrebno odvodnjavanje in varno uporabo.« Ta višinska razlika ni nikoli obstajala (enako velja tudi za druge dostope v historične objekte v Miklošičevi ulici), kar je znano vsem stanovalcem, ki živijo v teh objektih že vrsto let. V dokaz prilagam fotografijo portala in uvoza skozi objekt Miklošičeva 10 (nekdanja Sauerjeva palača iz 17. stoletja). Zanima ga, kako se bo nastalo “šlamastiko” saniralo in če je predvidena tudi sanacija prekrasnega tlaka v uvozu, ki so ga strokovno uničili?

Odgovor: Višinska razlika pri uvozu v podhod Miklošičeve ulice 10 je obstajala že pred prenovo tlakovanja in se z novo ureditvijo ni spremenila. To je razvidno na ohranjenem portalu vrat, kjer se vidi linijo starega tlakovanja. Višina tlakovanja je na tem mestu in ostalih površinah rezultat Mestni trg 1, 2250 Ptuj, telefon: 02 748 29 99, 02 748 29 17, e-pošta: obcina.ptuj@ptuj.si, http://www.ptuj.si, ID za DDV: SI85675237, MŠ: 5883598000, TRR: 01296-0100016538 natančnega usklajevanja višin vseh obstoječih vhodov in uvozov ter ob hkratnem upoštevanju potrebnih padcev in prečnih profilov ceste za potrebno odvodnjavanje in varno uporabo. Drži pa, da je zdaj celotna površina Miklošičeve dvignjena na nivo prejšnjega pločnika. Izvajalec je dolžan še izvesti tlakovanje v uvozu, katero je bilo odstranjeno zaradi izkopov za vodovodni priključek. V okviru tlakovanja se bo izvedla tudi klančina, s katero bo višinska razlika med javno površino in uvozom premoščena.

Pripravila: Mojca Brunčič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: