Problematika Vodove ulice

Helena Neudauer, svetniška skupina SDS, je posredovala pobudo št. 392/9: V svetniški skupini SDS že dlje časa opozarjamo na problematiko Vodove ulice. Največjo težavo predstavljajo neurejeno vozišče, odsotnost pločnika, neurejeno odvodnjavanje in nepreglednost, kar z vidika vseh udeležencev v prometu predstavlja oviro in nevarnost. V sedanjem stanju Vodova ulica ne zagotavlja primernih pogojev za pešačenje in vožnjo, še posebej je problematičen varnostni vidik šolske poti do OŠ Ljudski vrt. Iz podobnih razlogov je občina med prioritete v preteklosti že uvrstila Peršonovo ulico, pri čemer je stanje na Vodovi ulici v primerjavi s Peršonovo še slabše, saj sploh nima pločnika, pretekli poskusi ureditve (uvedba enosmerne vožnje ipd.) pa so se izkazali za neprimerne. Ob reševanju težav bi bilo treba razmišljati tudi o reševanju ostalih vprašanj (posodobitev kanalizacijskih vodov, polaganje optike ipd.) ter v sanacijo vključiti Osterčevo ulico, ki se na Vodovo neposredno navezuje in v kateri ob večjih nalivih zaradi poddimenzioniranosti infrastrukture redno prihaja do okvar na kanalizacijskem ter vodovodnem omrežju.

Odgovor: Za območje Vodove ulice in Ulice Jožefe Lackove so izdelani projekti za ureditev. Ob izvedbi projektov je ugotovljeno, da ni urejen status javnega dobra. Zato bo predhodno treba zagotoviti urejen status javnega dobra na celotni trasi ceste, šele nato se lahko izvajajo ukrepi ureditve komunalne infrastrukture in vozišča. V letu 2019 se bo izvedla delna ureditev z izgradnjo hodnika za pešce od uvoza Osnovne šole Ljudski vrt do parkirišča nad šolo.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: