Opuščen gostinski lokal ob križišču CMD in Potrčeve ulice

Marta Tušek je posredovala pobudo št. 391/9: Ugotovi naj se, kdo je krivec za opuščen gostinski lokal ob križišču CMD in Potrčeve ulice (pri semaforjih) in za takšno zatečeno stanje. Od njega naj se zahteva, da kabel in listje odstrani, oder pa poruši in tudi odpelje na deponijo.

Odgovor: Posredujemo odgovor Renate Lovrak, direktorice odnosov z javnostmi za skupino Perutnina Ptuj: »Lastnik objekta na Potrčevi c. 14, Ptuj je Perutnina Ptuj d. d., Potrčeva c. 10, Ptuj – 3/8 (solastnik tudi PP Gostinstvo d. o. o. 20/32). Objekt se dejansko deli na poslovni del in stanovanjski del. V poslovnem delu je zgodovinsko gledano najprej opravljala dejavnost Perutnina Ptuj, ki je imela v objektu mesnico, kasneje je bil objekt oddan v najem in se je v objektu v večini izvajala gostinska dejavnost. Gostinska dejavnost se je v objektu izvajala do 1. februarja 2016, od takrat naprej je poslovni del objekta prazen. Stanovanjski del objekta je prazen še dalj časa in je v slabšem stanju kot poslovni del objekta. Odkar je objekt prazen, je bilo skozi steklena vrata, ki so vodila v notranjost s terase, že vlomljeno. V objektu je nekdo spal, večje škode sicer ni bilo. Objekt se je počistil ter z zadnje strani zaprl tako, da je vlom v objekt s terase otežen. Na terasi z zadnje strani objekta se občasno še vedno zadržujejo določene skupine ljudi, kar se vidi iz odpadkov, ki jih nepovabljeni obiskovalci pustijo za seboj. Terasa se občasno počisti. Tudi sedaj je naročeno čiščenje in bomo teraso uredili«.

Pripravila: Marijana Nikšič Zorko


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: