Spoštovanje javnega reda in miru na železniški postaji

Andrej Čuš je posredoval pobudo št. 357/9: Mestno redarstvo in Javne službe Ptuj naj primerno opremijo ter poskrbijo za spoštovanje javnega reda in miru na železniški postaji, vsaj v času med 22. in 6. uro, saj je zaradi številnih zbiranj na tej lokaciji mnogim kršena pravica do počitka.

Odgovor: V primerih povzročanja hrupa med 22. in 6. uro gre za kršitev določb 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Za nadzor nad določbami tega člena je pristojna policija. Ker smo podobno pobudo sprejeli od občana, doma z območja železniške postaje na Osojnikovi cesti, smo istega pisno usmerili, da v primeru tovrstnih kršitev obvesti policijo. Prav tako smo 30. septembra 2019 po elektronski pošti s problematiko seznanili Policijsko postajo Ptuj.

Pripravil: Robert Brkič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: