Skupni poslovni prostori na občini za svetniške skupine

Dijana Alibabič je posredovala pobudo št. 379/9: MO Ptuj naj prouči možnost zagotavljanja skupnih poslovnih prostorov na občini, ki bi jih lahko uporabljale vse svetniške skupine.

Odgovor: MO Ptuj v svoji stavbi trenutno ne razpolaga s prostori, ki bi jih lahko namenila delovanju svetniških skupin. V skladu s Pravilnikom o zagotavljanju pogojev za delovanje svetnikov oziroma svetniških skupin se za delovanje svetnikov oz. svetniških skupin zagotavljajo finančna sredstva iz občinskega proračuna – po posameznem svetniku 78,87 EUR mesečno. Ta sredstva se lahko med drugim porabijo za plačilo najemnine za uporabo prostorov skupaj z obratovalnimi stroški. Slednje pomeni, da si svetniška skupina lahko najame poslovni prostor, ki ga plačuje iz zato namenjenih sredstev občinskega proračuna.

Pripravila: Urša Simonič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: