Omejitev tovornega prometa na odseku Zagrebške ceste

Andrej Čuš je posredoval pobudo št. 362/9: Občina naj takoj pristopi k omejitvi tovornega prometa na odseku Zagrebške ceste na Suhi veji, saj se je čez naselje močno povečal tovorni promet, ki se izogiba cestnini.

Odgovor: V začetku meseca junija 2019 je bila izvedena omejitev tovornega prometa na lokalni cesti LC 328041 – Zagrebška cesta, na odseku od Petrola do regionalne ceste v smeri Tržca. Z ustrezno prometno signalizacijo se je izvedla prepoved prometa za tovorna vozila največje dovoljene mase nad 7,5 t, dovoljen pa je lokalni promet, ker cesta sodi med glavne prometne vpadnice. Na regionalni cesti Hajdina–Tržec se bo prometna ureditev spremenila ob prekategorizaciji lokalne ceste v državno. Zaradi kršitev omejitve smo nadzorne službe pozvali k povečanemu nadzoru izvajanja prometa.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: