Odtočni jaški za padavinsko in meteorno vodo

Andrej Čuš je posredoval vprašanje št. 354/9: Ali je dovolj odtočnih jaškov za padavinsko in meteorno vodo, da v primeru nevihte ne bo poplavljeno dvorišče stavbe Miklošičeve ulice 10, ker se nivo tlaka spušča vse od Slomškove ulice?

Odgovor: V sklopu načrtovanja je bilo preverjeno odvodnjavanje meteornih vod z vseh novo urejenih površin in skladno z izračunom so bile dimenzionirane odtočne naprave. Pomemben dejavnik pri odvodnjavanju pa so tudi trajnostno zasnovane vodopropustne oz. drenažne finalne in nosilne plasti tlakovanja, ki torej v določeni meri vodo prepuščajo v raščen teren.

Pripravila: Mojca Brunčič v sodelovanju s projektanti, nadzorom in izvajalcem


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: