Odškodnina Dravskih elektrarn za Ptujsko jezero

Sergeja Puppis Freebairn je posredovala vprašanje št. 372/9: Koliko odškodnine dobi MO Ptuj od Dravskih elektrarn za Ptujsko jezero, za kaj točno so namenjena ta sredstva in kako se jih porablja? Koliko teh sredstev je bilo do sedaj uporabljenih namensko za prostor in prebivalce ob jezeru?

Odgovor: Mestna občina Ptuj je od družbe Dravske elektrarne Maribor v letu 2018 prejela 605.011,14 evra, v letošnjem letu pa je do 30. septembra 2019 prejela 737.599,98 evra. Prihodki iz koncesije za rabo reke Drave za proizvodnjo električne energije so sestavni del proračuna MO Ptuj, njihova namenskost posebej ni določena. Uporabijo se za financiranje nalog MO Ptuj, med katere spadajo tudi investicije in storitve izvedene v ČS Jezero.

Pripravil: Benjamin Panikvar


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: