Od države prejeta sredstva zaradi onesnaženja zraka

Sergeja Puppis Freebairn je posredovala vprašanje št. 373/9: Ali drži informacija, da je MO Ptuj od države prejela sredstva zaradi onesnaženja zraka, ki jih je porabila za postavitev polnilnic za električna vozila? Koliko sredstev je v celoti prejela MO Ptuj in kdo je odločil, da se sredstva namenijo za polnilnice? Kdo je bil odgovoren za izvedbo nabave polnilnic in ali je kdo preveril, ali so te polnilnice sploh ustrezne za evropske standarde? Uporabniki električnih vozil namreč poročajo, da vtičnice niso prilagojene evropskim standardom, tako da si lahko polnijo vozila tam le preko navadne napeljave, kar pomeni, da traja precej dlje.

Odgovor: MO Ptuj od države ni prejela namenskih sredstev zaradi onesnaževanja zraka. Postavitev dveh električnih polnilnih postaj se je izvedla v sklopu razpisa nepovratnih sredstev Eko sklada j.s. Nabava polnilnic se je izvedla na Oddelku za gospodarske dejavnosti z javnim naročilom. Potrditev in skladnost je izvedla služba Eko sklada j.s. Za nemoteno delovanje bomo pozvali dobavitelja polnilnic, da opravi ustrezen pregled delovanja.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: