Obveščanje o zapori ceste

Dijana Alibabič je posredovala pobudo št. 380/9: Stanovalce Zelenikove in Lackove ulice se ne obvešča o zapori ceste, kadar je v mestu kakšna prireditev, kot npr. sejem, festivali … Kajti dogaja se, da ne morejo ven z avtomobilom. Uredi naj se sistem obveščanja za te stanovalce.

Odgovor: Pri organizaciji, ki so v okviru MO Ptuj, kot so sejmi, športne in glasbene prireditve, se obveščajo stanovalci in gostinci s pisnim obvestilom o prireditvi oziroma dogodku in nato v naslednjih dneh, če je potrebno, sledi še ustno. Vsi dogodki, ki jih organizira MO Ptuj, so prav tako oglaševani v lokalnih medijih. V primeru, ko občina ni organizator prireditve, mora za to poskrbeti sam organizator. Seznanjeni smo, da je pri eni od prireditev prišlo do neljube napake pri obveščanju, zato bomo v bodoče naredili vse potrebno, da do tega ne bo več prihajalo. Prizadetim stanovalcem se iskreno opravičujemo.

Pripravil: Matjaž Damiš


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: