Načrtovanje gradnje Dravske kolesarske poti

Dr. Štefan Čelan, Lista dr. Štefana Čelana, je posredoval pobudo št. 386/9: Pri načrtovanju gradnje Dravske kolesarske poti poteka predvidena trasa tudi preko zemljišč, ki jih trenutno uporablja Kinološko društvo Ptuj za vadbeni poligon. Županji in Mestnemu svetu predlagamo, da se dobrih 1.000 m² odvzetih zemljišč nadomesti z zemljišči, kjer se trenutno nahaja neurejena vodna laguna. Ob tem je treba urediti tudi vsa obligacijska razmerja, ki bodo Kinološkemu društvu omogočala legalno in legitimno izvajanje njihove dejavnosti.

Odgovor: Trasa Dravske kolesarske poti, ki poteka na območju Mestne občine Ptuj, je bila potrjena s projektno nalogo, pred tem pa usklajevana tako s Kinološkim društvom Ptuj kot z Dravskimi elektrarnami Maribor, Direkcijo RS za vode in Direkcijo RS za infrastrukturo. Projektna naloga je bila osnova Direkciji RS za infrastrukturo za naročilo izdelave vse nadaljnje projektne dokumentacije, ki se trenutno tudi izdeluje. Večina zemljišč, kjer poteka ptujski del Dravske kolesarske poti, je namreč v lasti države, tudi del območja, kjer deluje društvo. Konkretno se to območje trase mimo društva usklajuje z Direkcijo RS za vode. Predlog je, da se trasa obvodnega zemljišča, ki bi se odmerila za potrebe izvedbe kolesarske poti, obenem nameni tudi za potrebe legalizacije površin, na katerih dejavnost izvaja društvo. Med vadbenim poligonom in kolesarsko potjo se predvideva postavitev visoke ograje. Prav tako potekajo razgovori, da se celostno uredi celotno območje, vključno z zapuščenim ribnikom, kjer je predlog za postavitev hotela za pse.

Pripravila: Klavdija Petek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: