Kažipoti za turiste, ki si želijo obiskati ptujske znamenitosti

Sergeja Puppis Freebairn je posredovala pobudo št. 370/9: Mesto Ptuj ne premore nobenih pravih kažipotov za turiste, ki si želijo obiskati ptujske znamenitosti. Za začetek je treba postaviti ustrezne table na avtocesto, pa ne zgolj na enem izvozu, namestiti table na samem vhodu v mesto (Puhov most, stari most, peš most), kako se npr. pride do gradu, kje lahko parkirajo (tudi s prikolicami). To so kritike, ki so jih izrekli povečini tuji turisti, ki so obiskali Ptuj in so bili razočarani nad tem, da so morali po informacije v informacijski center, pred tem so se pa z vozili lovili po ulicah mesta.

Odgovor: Projekt urejanja in postavitve turistične in druge obvestilne signalizacije ob državnih in občinskih cestah je v teku, pripravlja se ustrezna dokumentacija. Za postavitev lamelnega sistema tabel na državnih cestah se bo v začetku leta 2020 izvedlo javno naročilo, predhodno je treba za mikrolokacije postavitve tabel pridobiti še soglasje države. Na občinskih cestah bomo turistično in drugo obvestilno signalizacijo postavljali skupaj z Javnimi službami Ptuj preko in-house naročila. Nekaj tabel bomo poskusili postaviti še letos. Prav tako bomo nadaljevali s projektom postavitve informativnih tabel in kažipotov za pešce do pomembnih objektov in znamenitosti v mestu, ki se je v tem letu že začel s strani ZRS Bistra Ptuj v okviru projekta CityWalk. Ob avtocesti Maribor–Gruškovje želimo k dvema obstoječima velikima tablama »Zgodovinsko mesto« (po ena iz vsake smeri), postaviti še dodatne turistično obvestilne table, za kar bomo na državo posredovali ustrezno vlogo.

Pripravila: Klavdija Petek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: