Kaj se dogaja z objektom Biograd na Moru

Dijana Alibabič je posredovala vprašanje št. 382/9: Kaj se dogaja z objektom Biograd na Moru? Se bo obnovil, prodal ali pustil propadati?

Odgovor: Objekt v Biogradu na Moru je bil leta 2008 prodan firmi Patting d.o.o., sedaj 2E d.o.o. iz Varaždina. Prodaja pa ni dokončana in ni izveden vpis v zemljiško knjigo zaradi neskladja med staro in sedanjo zemljiško knjigo. Mesto Biograd in država Hrvaška sta uzurpirali del zemljišča, ki je predmet prodaje, za ceste, pločnike, prečno cesto in pomorsko dobro. Vpis novega stanja je predmet več sodnih postopkov pred hrvaškimi sodišči. Ker so postopki pred sodišči negotovi in dolgotrajni, iščemo tudi možne rešitve poravnave brez sodišča.

Pripravil: mag. Janez Merc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: