Javnosti naj se omogoči dostop do vseh vhodnih računov občinske uprave in občinskih podjetij

Sergeja Puppis Freebairn, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, je posredovala pobudo št. 367/9: Javnosti naj se omogoči dostop do vseh vhodnih računov občinske uprave in občinskih podjetij na podoben način, kot to omogoča Supervizor, kjer so objavljeni podatki o poslovanju podjetij z državo. Na ta način bomo zagotovili transparentnost delovanja občine in njenih podjetij.

Odgovor: Komisija za preprečevanje korupcije je razvila aplikacijo Erar, ki je nasledila in nadgradila aplikacijo Supervizor. Aplikacija Erar uporabnikom nudi vse podatke, ki jih je vsebovala aplikacija Supervizor, pa tudi podatke iz novih podatkovnih virov, s čimer odpira nove razsežnosti glede nadzora nad porabo javnih sredstev. Aplikacija je dostopna na spletnih straneh http://erar.kpk-rs.si ali http://erar.si. Pričujoča spletna storitev splošni javnosti, medijem, stroki in državnim organom omogoča vpogled v transakcije javnih institucij in družb v lasti države ter občin, ki se nanašajo na blago in storitve, plače, socialne prejemke, pokojnine, subvencije, štipendije itd. Zaradi navedenega ni potrebe, da bi Mestna občina Ptuj oblikovala svojo aplikacijo, saj so vsi podatki vidni že v aplikaciji Erar.

Pripravil: Benjamin Panikvar


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: