Čiščenje obcestnih odtokov

Gorazd Orešek je v imenu občanov posredoval vprašanje št. 348/9: Kdo je odgovoren za čiščenje obcestnih odtokov, iz katerih praviloma raste trava, in kdaj so bili odtoki zadnjič očiščeni?

Odgovor: Na območju občinskih cest Mestne občine Ptuj je za vzdrževanje obcestnih odtokov odgovoren koncesionar vzdrževalec podjetje Javne službe Ptuj, na območju državnih cest pa Direkcija RS za infrastrukturo, za njih vzdrževalec Cestno podjetje Ptuj. Čiščenje na območju občinskih cest se izvaja v sklopu rednih vzdrževalnih del, po neurju z dne 7. julija 2019 pa se čiščenje izvaja po območjih, kjer je bilo največ zamašitev. Na celotnem območju je evidentiranih več kot 3000 objektov – peskolovov za zbiranje meteorne vode, ki se čistijo postopoma.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: