Povišane cene vode (vodarine in omrežnine)

Milan Klemenc je posredoval pobudo št. 335/9: Povišane cene vode (vodarine in omrežnine), sprejete na 6. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, 27. maja 2019, naj se vrnejo na prejšnjo raven, saj se vse občine, vključene v skupni vodovodni sistem, s povišanjem niso strinjale, s tem pa je pogodba neveljavna in se občanom po nepotrebnem izdajajo višje položnice.

Odgovor: Navedba svetnika je napačna, saj je v sprejetem sklepu določba, ki veže začetek uporabe sklepa na prvi dan v naslednjem mesecu, ko ceno omrežnine in ceno opravljenih storitev iz 1. člena sklepa sprejmejo vse občine, ki so v skupnem sistemu vodooskrbe. Ker omenjenega sklepa dve občini nista potrdili, pogoj v tem trenutku ni izpolnjen, zato ostajajo do nadaljnjega v vseh občinah stare cene, saj podražitev NI bila izvedena.

Pripravil: Matej Gajser


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: