Meteorna kanalizacija in odvodnjavanje

Milan Klemenc je posredoval pobudo št. 333/9: V zvezi s pobudo št. 308/8, podano na seji 22. julija 2019, daje ponovno pobudo, kaj se bo ukrenilo z meteorno kanalizacijo in odvodnjavanji na območju naselja Bratje Reš, Maistrove ulice in Ulice Vide Alič, kjer več kot dva meseca od zadnjih poplav zadeve še vedno niso sanirane in prihaja do izlivov meteorne kanalizacije in vode s cest na parcele in v kleti občanov. Predlaga, da se ustanovi komisija, ki bo pregledala vse ceste na območju MO Ptuj, ki povzročajo težave, in da naj sedejo ustrezne rešitve glede sanacije ter se prioritetno izvedejo ukrepi, ki bodo preprečevali nastanek škode.

Odgovor: Kot je že bilo navedeno v odgovoru v zvezi z pobudo 308/8, Mestna občina Ptuj v sklopu rednega vzdrževanja na področju cestne infrastrukture izvaja čiščenje sistema meteorne kanalizacije po segmentih. Cesta na Maistrovi ulici je v upravljanju in vzdrževanju Direkcije RS za infrastrukturo, ki je odgovorna za poplave, ki pritečejo iz ceste. Izveden bo ponovni poziv za izvedbo dodatnih ukrepov za preprečitev nadaljnjega povzročanja škode na privatni lastnini zaradi poplav meteornih voda iz državne ceste. Ceste v naselju Bratje Reš so v upravljanju Mestne občine Ptuj. Celotno območje je bilo izgrajeno brez meteorne kanalizacije v cestnem telesu, zato parcialne rešitve na zajemajo celovite ureditve. Za del naselja na območju Čufarjeve ulice je že izdelan projekt za izvedbo meteorne kanalizacije, kar bo potrebno izvesti za celotno območje ter zagotoviti finančna sredstva za izvedbo.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: