Zbiralniki olj ob ekoloških otokih

Viktorija Bezjak, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, je posredovala pobudo št. 124/4: Po vzoru nekaterih slovenskih mest predlagamo, da se prouči možnost postavitve zbiralnikov olj ob ekoloških otokih. V gospodinjstvih je odpadno olje velik problem, saj Ptujčani ne vedo, kam z njim. Tako se znajde največkrat v kanalizaciji. Posledično so izredno obremenjene tekoče vode.

Odgovor: V podjetju Javne službe Ptuj smo že pričeli z aktivnostmi za zbiranje odpadnega jedilnega olja na območju Me- stne občine Ptuj. Zbiralnike nameravamo postaviti na lokacije še v letošnjem letu. Da pa bi bilo zbiranje odpadnega olja čim bolje sprejeto s strani občanov, v tem trenutku pripravljamo aktivnosti v smeri ozaveščanja občanov o negativnih vidikih zlivanja odpadnega olja v kanalizacijo in pozitivnih vidikih ločenega zbiranja le tega. Projekt teče po zastavljenem termin- skem planu.

Pripravila: mag. Alen Hodnik, direktor, in Gregor Uhan – Javne službe Ptuj, d. o. o.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: