V parku Ljudski vrt in mestnem parku, premična stranišča oz. stranišča za trajno uporabo

Dijana Alibabić, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, je posredovala pobudo št. 175/5: V parku Ljudski vrt in mestnem parku naj se postavijo premična stranišča oz. stranišča za trajno uporabo. Sedaj se obiskovalci namreč poslužujejo bližnjega gozda ali travnika. Dodatno naj se v mestnem parku postavi pitnik vode.

Odgovor: Mestna občina Ptuj je že v letu 2018 pristopila k pridobivanju okvirnih ponudb za dobavo sanitarnega kontejnerja. Pripravljene imamo usmeritve za ponudnike glede razmejitve prostorov (ločene sanitarije za moške, ženske ter invalide) ter glede zunanje podobe objekta, da bi le-ta oblikovno (pojavno) sodil v parkovni prostor. Ob zagotovitvi proračunskih sredstev za dobavo in postavitev objekta na lokaciji Mestnega parka in Ljudskega vrta se bo pristopilo k pripravi načrta umestitve objekta v prostor, preverilo možnosti navezave objekta na obstoječo gospodarsko javno infrastrukturo ter pridobilo mnenja pristojnih mnenjedajalcev (tudi ZVKDS-ja). Ob tem velja omeniti, da je za mestni park že obstajala idejna rešitev, ki je vključevala urejanje prostora za nastope z gostinsko ponudbo. Z ZVKDS-jem je bilo nekaj usklajevanj, saj ideji niso bili naklonjeni. Zadeva se je ustavila, pri čemer nimamo pisnih kulturnovarstvenih pogojev oziroma negativnega soglasja s strani ZVKDS-ja.

Pripravila: Simona Kučiš Pogorelc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: