Tehnika tlakovanja v stranski ulici ob Miklošičevi ulici

Dr. Štefan Čelan, svetniška skupina Lista dr. Štefana Čelana, in Andrej Čuš, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, sta posredovala pobudo št. 159/5: Na zahtevo stanovalcev in uporabnikov poslovnih prostorov naj se nemudoma pristopi k dopolnitvi projekta za prenovo ulice, ki se trenutno ureja v sklopu projekta prenove mestne tržnice. Izvedba prenove s kamenjem je popolnoma neprimerna in nevarna za uporabo. Uporabniki poslovnih prostorov in stanovalci napovedujejo tožbo in ustavitev projekta, v kolikor se takoj ne pristopi k ustrezni rešitvi, ki pa mora biti takšna, da bo varna za vse oblike pešačenja.

Odgovor: Tehnika tlakovanja v stranski ulici ob Miklošičevi ulici je bila zahtevana s strani ZVKDS-ja s kulturnovarstvenimi pogoji, v katerih navajajo, da se v tej ulici ohranja izvorni način tlakovanja z mačjimi glavami. Županja je v zvezi z omenjeno problematiko opravila tudi nekaj razgovorov s prebivalci in drugimi uporabniki v tej ulici, ki imajo na tlakovanje kar nekaj pripomb. Zaradi navedenega je zahtevala sestanek vpletenih. Naši napori bodo v celoti usmerjeni v to, da je ulica najprej funkcionalna, in ravno temu se prilagaja vse ostalo.

Pripravila: Mojca Horvat


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: