Premična stranišča (t. i. dixiji) v Zelenikovi ulici

Alen Iljevec je posredoval pobudo št. 145/4: Premična stranišča (t. i. dixiji) v Zelenikovi ulici so v času prireditev neprimerna. Ne samo da kazijo podobo mesta, obenem so postavljena v ozko ulico, s čimer odvzemajo parkirna mesta stanovalcem, ki imajo dovolilnice. Premična stranišča so potrebna samo v času večjih prireditev, pri čemer pa naj se postavijo na nasprotno stran mestne hiše, v Lackovo ulico, ki je veliko širša, bolj osvetljena, ali pa ob že nameščena premična stranišča ob bloku Lackova 5.

Odgovor: Premična stranišča ob večjih prireditvah in dogodkih na Mestnem trgu se postavljajo v Zelenikovo ulico v delu, kjer parkiranje vozil ni dovoljeno in ni izdanih dovolilnic (ob Mestni hiši, v delu, kjer ni oken). Dovolilnice za parkiranje so izdane višje v ulici. V Ul. heroja Lacka ni primernega prostora, saj si skozi celotno ulico sledijo izložbe in vhodi v poslovne prostore. Bomo pa organizatorjem večjih prireditev predlagali, da se dodatna premična stranišča postavljajo ob že nameščenih premičnih straniščih na Lackovi 5.

Pripravila: Klavdija Petek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: