Nepravilno parkiranje na asfaltni površini za mestno lekarno

Dr. Bojan Pahor, svetniška skupina Socialni demokrati, je posredoval pobudo št. 153/4: Stanovalci iz centra Drava na Osojnikovi 9 opozarjajo na nepravilno parkiranje na asfaltni površini za mestno lekarno (pri lokalu Yugo), kjer je pred kratkim bila urejena travnata površina, ki pa so jo neodgovorni vozniki zopet uničili. Pri tem gre za površino, ki sploh ni parkirišče, dovoz pa naj bi se uporabljal le kot interventna pot.Predlagamo, da se za potrebe intervencije sprosti pot na drugi strani, ki je trenutno pregrajena z betonskimi koriti, korita pa se prestavijo na to stran. Poleg tega naj redarji vsem parkiranim vozilom nataknejo lisice in na ta način dosežejo, da se površina, ki niti ni namenjena za parkiranje, za to ne uporablja več. Stanovalci predlagajo tudi, da se park, ki je bil nedavno urejen, poimenuje.

Odgovor: Za predlagano ureditev na območju za mestno lekarno je že pripravljen načrt ureditve. V načrtu je določeno, da se onemogoči vožnja preko pločnika pri mestni lekarni na Trstenjakovi ulici s postavitvijo stebrička tako, da bo možen prehod za pešce, otroške vozičke in invalide. Intervencijska pot se bo uredila mimo Sladkega butika in ustrezno označila. Pred lokalom Yugo se umaknejo korita za prost prehod. Na asfaltnem platoju se bo označil prostor za dostavo, ki bo časovno omejen na 30 minut. Poleg tega se bo uredilo parkiranje za stanovalce in dostavo za lekarno. Nova ureditev se bo izvedla v mesecu aprilu in maju 2019.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: