Za brezplačni avtobusni prevoz – pobuda za spremembo linije.

Milan Klemenc je posredoval pobudo št. 98/4: Za brezplačni avtobusni prevoz – pobuda za spremembo linije.
Na območju MO Ptuj vozi brezplačna linija mestnega avto- busnega prevoza »Linija MESTNO JEDRO«. Krožna linija se izvaja ob delavnikih s 30-minutnim intervalom s pričetkom in zaključkom na parkirišču na Zadružnem trgu.

Predlaga, da se avtobusni liniji, ki poteka po predvideni tra- si, kjer so avtobusna postajališča, dodajo še tri postajališča, in sicer: MAISTROVA ULICA, VIDE ALIČ in KAPELCA. Predlaga, da se podaljšanje linije izvede v čim krajšem mo- žnem času, saj je omenjena trasa le podaljšek že obstoječe in bi v prvi fazi potrebovali dve dopoldanski vožnji in dve po- poldanski vožnji, s čimer bi omogočili občanom Sovretove poti, Maistrove ulice, Klepove ulice, Ulice Vide Alič, Vičave in Orešja večjo mobilnost in istočasno tudi večjo varnost v cestnem prometu.

Omenjena pobuda ne zajema finančnih posledic, temveč le prilagoditev voznega reda na podaljšano traso. S tem olajša- mo in skrajšamo čas poti občanom pri opravkih v središču mesta.

Odgovor: Za mestni avtobusni promet, s katerim se izvaja krožna avtobusna linija »Mestno jedro«, ki obratuje med Par- kiriščem Zadružni trg, Terme Ptuj, mestno jedro in osrednje bivanjsko naselje ter od začetka leta 2018 do pokopališča Ro- goznica, se bo skupaj z izvajalcem prevozov pripravil predlog izvedbe druge linije do trgovskih centrov. V tem konceptu se bo upošteval podani predlog razširitve. S tem se bo delno zmanjšal interval prevozov na obstoječi krožni liniji »Mestno jedro«.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: