Pristopi naj se k izvedbi projekta »Prevozi za starejše«

Milan Klemenc, svetniška skupina Lista ZA Ptuj, je posredo- val pobudo št. 97/4: Pristopi naj se k izvedbi projekta »Prevozi za starejše«, pri čemer bi starejši in prostovoljci brezplač- no izvajali prevoze za starejše od 65 let, na obisk k zdravniku ipd. Mestna občina Ptuj naj zagotovi sredstva za najem vo- zila in pokrivanje stroškov ter s tem omogoči višjo kakovost tretjega življenjskega obdobja.

Odgovor: Županja Nuška Gajšek je potrebe starejših občanov po prevozih tudi sama prepoznala kot prioritetne. Takoj ob na- stopu mandata, v preteklih mesecih, je že opravila več razgovo- rov s ponudniki tovrstnih storitev. Cilj je, da se skupaj z JS Ptuj čim prej najde najoptimalnejša rešitev.

V zvezi s težavami starejših v prometu bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v letu 2019, v sklopu preventivnega izobraževanja za starejše, izvedel aktivnosti in izobraževanja na predlaganem področju.

Pripravila: Nataša Koderman in Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: