Parkirišče pod gradom kot izhodiščna točka za večino turistov potrebuje gostinski lokal in sanitarije.

Alen Iljevec, svetniška skupina Ptuj je naš, je posredoval po- budo št. 144/4: Parkirišče pod gradom kot izhodiščna točka za večino turistov potrebuje gostinski lokal in sanitarije. Preveri naj se možnost celostne ureditve lokacije na način, da se v stav- bi ob parkirišču, kjer so stanovanja, uredijo gostinski objekt, sanitarije in obenem še turistično- informacijski center. Če so stanovanja lastniška, naj se postavi premični objekt, kot je na Ranci, ali premični objekti ob Potrčevi cesti.

Odgovor: Mestna občina Ptuj se zaveda omenjene problematike in ima interes, da se to območje celostno uredi, zato se bo županja sestala s predstavniki zavoda in se o vseh aktualnostih pogovorila ter jih seznanila z vso tematiko.

Smo pa že predhodno naslovili vprašanje tudi na Pokrajinski mu- zej Ptuj – Ormož in prejeli naslednji odgovor:
»Na območju ob parkirišču smo v zadnjih letih odstranili dotrajan objekt na Raičevi 9, prav tako garaže, ki so zelo kazile območje. Trenutno je ob parkirišču zlasti problematičen objekt na Raičevi 7 (objekt nekdanje grajske pristave), v katerem so trenutno v nekaj stanovanjih še vedno nastanjeni stanovalci. V kratkem naj bi bil končan analitični del konservatorskega načrta za grajski kompleks (naročnik je MK, izdelovalec Restavratorski center ZVKDS) in predlog muzeja je, da bi bil objekt na Raičevi 7 najbolj primeren za ureditev muzejske blagajne, stranišča, trgovine s spominki, proda- jalne kart ipd. Predvideno je, da ZVKDS v letošnjem letu pripravi arhitekturni posnetek objekta, ob tem pa je nujno treba razmišljati o izselitvi stanovalcev ter po mnenju zavoda tudi o arhitekturni obnovi v skladu valorizacijo objekta. V muzeju si želimo ne samo prostor ob parkirišču, temveč celoten grajski kompleks, urediti in narediti obiskovalcem bolj prijazen.«

Pripravila: Klavdija Petek in dr. Aleksander Lorenčič, direktor zavoda PMPO


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: