Kako, po kakšnem »ključu« in kdo izbira ponudnika gostinskih storitev na javnih prireditvah

Dr. Štefan Čelan je posredoval vprašanje št. 103/4: Kako, po kakšnem »ključu« in kdo izbira ponudnika gostinskih sto- ritev na javnih prireditvah, katerih organizator je MO Ptuj in ali za te posle obstajajo kakšni razpisi? V kolikor da, nas zanima, za katere tovrstne prireditve vse so bili objavljeni razpisi, kje so bili objavljeni, koliko poslovnih subjektov se je prijavilo na katerega od razpisov, pogoji in izbira ponu- dnika?

Odgovor: V prejšnjih letih, ko je bila občina še sama organi- zator večjih tradicionalnih prireditev, v sklopu katerih sta bila tudi gostinska ponudba in zabavno-glasbeni program, smo za izbiro izvajalca gostinskih storitev in za zagotovitev glasbenega programa izvedli javno povabilo za izbor izvajalca gostinskih storitev in glasbenega programa, ki je bilo objavljeno na spletni strani občine. Javna povabila so še vedno objavljena na spletni strani http://www.ptuj.si, pod rubriko Arhiv razpisov. Če je občina za izvedbo tradicionalnih prireditev pooblastila občinsko podjetje Javne službe Ptuj d. o. o., so izvedli javna povabila za izvajalca gostinskih storitev in glasbenega programa pri njih. Z letom 2017 je večino večjih tradicionalnih prireditev prevzel Zavod za turizem Ptuj, ki je prav tako za določene prireditve izvedel javna povabila. Natančne podatke, katera javna povabila so bila izvedena, za katere prireditve, koliko je bilo prijav, pogoji raz- pisa in vse drugo, pa bo treba še zbrati in jih bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Pripravila: Klavdija Petek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: