Državna cesta 229 oziroma naša Osojnikova cesta

Marta Tušek ponovno posreduje vprašanje št. 150/4: Vezano na varnost v cestnem prometu. Državna cesta 229 oziroma naša Osojnikova cesta pri hišni številki 6, SŽ VIT d. o. o. Ljubljana CENTER PTUJ − servisna delavnica za železniške vagone (družba v državni lasti) je zelo nevarna. Cesta je v tem delu dvopasovna s pločnikom in kolesarsko stezo na obeh straneh. Vse bi bilo v redu, če ne bi bilo pogoste dostave materiala s »šleperskimi kamioni«, ki čakajo na sprejem in možnost vstopa na dvorišče SŽ kar na voznem pasu in zapirajo promet (velikokrat tudi po dva kamiona) z leve ali desne strani. Ob izhodu z dvorišča SŽ vozijo vzvratno, kar ni v skladu s CPP. Nujno je zahtevati, da si uredijo dostavni pas, tam, kjer je možno (morda v podaljšku parkirišča pri Železniški postaji), in uredijo obračališče znotraj svojih parcelnih meja, da ne bo več prihajalo do prometnih nesreč. Zelenice ob cesti pa trenutno služijo SŽ kot odprto nepokrito skladišče vagonskih koles, kar nedvomno kazi podobo mesta.

Vprašanje je bilo: Na kakšen način bodo naše občinske strokovne službe ukrepale?

Odgovor: Na podlagi predlagane pobude je bil s Slovenskimi železnicami d. o. o. opravljen operativni sestanek za ureditev problematike na Osojnikovi cesti. Potekajo nadaljnji dogovori za čimprejšnjo ureditev problematike.

Pripravil: Aleš Gregorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: