Uredi naj se sprehajalna pot od peš mosta do Term Ptuj z zasaditvijo dreves

Alen Iljevec je posredoval pobudo št. 91/3: Uredi naj se sprehajalna pot od peš mosta do Term Ptuj z zasaditvijo dreves, grmičevja, postavitvijo dodatnih klopi z naslonjali in koši za smeti, pri čemer naj se očisti tudi gozd med to sprehajalno potjo in že urejeno mestno plažo.

Odgovor: Na omenjenem območju je predvidena ureditev kolesarske poti v okviru projekta »Državna kolesarska povezava D5 – Maribor – Ptuj – Poljčane – Podčetrtek – Brežice, pododsek Maribor – Ptuj«. Na pridobljeno dokumentacijo (IZP – idejno zasnovo za pridobitev projektnih in drugih pogojev) za ureditev dravske kolesarske poti smo podali projektne pogoje, ki vključujejo zasaditev, urbano opremo, informativne table, počivališča … Ko bo projektna dokumentacija pripravljena na način, da bo usklajena tako trasa kot naši projektni pogoji, pridobljena vsa soglasja/mnenja pristojnih mnenjedajalcev ter pridobljeno soglasje lastnika zemljišča, to je Republika Slovenija, bomo pristopili k realizaciji pobude.

Pripravila: Simona Kučiš Pogorelc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: