Občinska čistilna akcija

Alen Iljevec je posredoval pobudo št. 90/3: V soboto, 11. 5. 2019, ko imajo na podlagi šolskega koledarja osnovne in srednje šole delovno soboto, naj se organizira občinska čistilna akcija, k sodelovanju pa povabijo vse osnovne in srednje šole MOP.

Odgovor: Čistilna akcija je v letošnjem letu predvidena 6. 4. 2019 s pričetkom ob 9. uri. Čistilna akcija bo potekala v okviru vseslovenske prostovoljske akcije »10. dan za spremembe«, pod sloganom »Odpravimo diskriminacijo«, ki poteka v sklopu Združenja za promocijo prostovoljstva slovenske filantropije, kateri se je pridružila tudi Mestna občina Ptuj. Na ta dan se prav tako predvideva, da bi v Fürstovi hiši potekali »zelemenjava« (izmenjava semen in sadik) in izmenjava predmetov. Menimo, da je 11. 5. 2019 za izvedbo čistilne akcije že prepozno, saj je takrat vegetacija v bujnem razcvetu, ozelenitvi, s katero pa se odvrženi odpadki v naravo v veliki meri zakrijejo. Pripravil: Aleš Lešnik


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: