Prihodki od prodaje blaga in storitev

Dijana Alibabić je posredovala vprašanje št. 65/3: V proračunu na prihodkih je pod postavko 713 – Prihodki od prodaje blaga in storitev znesek v višini 1.352,96 EUR, kar predstavlja prihodek letovanja zaposlenih. Koliko znašajo odhodki počitniških kapacitet? Se pravi prikolice, stacionirane na Krku, in Apartma v Gajacu.

Odgovor: Upravljanje s počitniškimi kapacitetami imamo na Mestni občini Ptuj urejeno v Sporazumu o načinu sodelovanja pri nudenju uslug namestitev v turističnih objektih v RH, sklenjenim s podjetjem Rona Trade, d. o. o. (v nadaljevanju: upravljavec). V letu 2018 so bili realizirani prihodki od letovanja v počitniški kapaciteti Baška v višini 1.421,89 EUR. Prejemki od letovanja v apartmaju Gajac se vodijo na prehodnih kontih in niso prihodek proračuna, zneske skladno s pogodbo prenakažemo upravljavcu. V letu 2018 izkazujemo v proračunu še prihodek, ki nam ga je upravljavec plačal za zakup počitniških kapacitet Gajac in Baška v višini 2.907,90 EUR. Skupaj za ta namen izkazujemo prihodke v višini 4.329,79 EUR. Realizacija proračunske postavke 2118 Stroški počitniških kapacitet je v letu 2018 znašala 10.916,92 EUR. Razlika med prihodki in odhodki za upravljanje počitniških kapacitet je v letu 2018 znašala 6.587,13 EUR.

Pripravil: Janez Strelec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: